En typ av fjärilsblomma, blommar året runt och klättrar som en blomstergardin
2022/12/12

Streptocarpus, hibiskus och syren är alla växter som tillhör samma familj. Deras blommor är stora och har livliga färger, och de har en liknande form som pioner. Streptocarpus ger en mer elegant och förtrollande känsla; dess blomställningar är fulla av små klockliknande blommor som hänger och rör sig lätt i vinden, vilket är mycket förtjusande.

Streptocarpus är lämplig att odla hemma och är inte kräsen mot varma och fuktiga somrar. Dess rötter är inte känsliga för näringsfattig jord. Genom att regelbundet tillföra gödsel och vatten kan Streptocarpus växa frodigt. Dessutom är det en enkel växt att beskära och kan formas antingen som en hängande växt eller en frodig krukväxt, vilket passar bra på små balkonger eller fönsterbrädor.

För att ta hand om Streptocarpus på rätt sätt kan du:

Se till att den får tillräckligt med solsken, men undvik att placera den direkt i solljus under höga temperaturer på sommaren. Det är bättre att hålla den i halvskugga.

Kontrollera temperaturen mellan 18-24 grader Celsius för att främja en hälsosam tillväxt. Se till att vattna lagom mycket för att hålla jorden fuktig men inte blöt, särskilt genom att minska vattningen under vintern.

Använd en väl dränerad jord rik på organiskt material för att underlätta Streptocarpus växt. Applicera lämplig blomgödsel varje månad under våren och sommaren för att hjälpa växten att få de nödvändiga näringsämnena.

Beskär regelbundet grenar och blad för att bibehålla en estetisk form och stimulera mer blomning. Se regelbundet över växten för att upptäcka eventuell skadedjur eller sjukdomar, och vid behov behandla dem.

Vid behov kan du använda stöd för att förhindra att grenarna blir för långa och brister.

Streptocarpus är inte bara enkel att sköta utan blommar också året runt med färger som rött, gult, orange och vitt, vilket ger varje sort sin egen charm.

AD
Artigo