Guldiga blommor, tittar man på dem blir humöret genast bättre
2022/06/10

Harsyra är en vacker växt med charmiga runda blad och gula blommor, liknande små gyllene lotusblommor. Denna växt har "guld" i sitt namn, symboliserar rikedom och lycka. Därför brukade många antika hem ha en kruka med harsyra i vardagsrummet. Det är en snabbväxande, tålig växt som tål torka väl. När den är planterad växer den snabbt och blir bara vackrare och starkare, likt kraften hos en klättervildvin. För att odla harsyra följer här några enkla steg:

Välj rätt tidpunkt: Så under våren eller sommaren när vädret är varmt och gynnsamt för fröutveckling.
Förbered krukor och jord: Använd blomkrukor eller odlingslådor och fyll dem med väldränerad jord.
Så fröna: Sprid fröna jämnt över jordytan, tryck lätt ner dem för att säkerställa kontakt med jorden.
Håll fuktigt: Spraya lätt för att hålla jorden fuktig, undvik överdriven fukt. Täck behållaren med plastfolie för att hjälpa fröna att gro.
Placera i varmt miljö: Placera behållaren på en plats med gott om sol men undvik direkt solljus.

Skötselsteg:

Omplantera plantorna: När plantorna har vuxit upp, plantera om dem försiktigt i separata blomkrukor för mer utrymme att växa.

Ge sol och vatten: Fortsätt att ge plantorna tillräckligt med solljus och vattna dem regelbundet för att hålla jorden fuktig men inte blöt.
Gödsla: Från plantans tidiga tillväxtstadium, ge flytande gödsel varje några veckor för att tillföra nödvändiga näringsämnen.
Skadedjur: Kontrollera regelbundet efter skadedjur och använd vid behov insektsmedel för att förebygga skadedjur.
Akklimatisera plantorna till utomhusmiljö: När plantorna har blivit starka och växt upp, gradvis vänj dem vid utomhusmiljön.

Om du är intresserad av denna vackra växt kan det vara värt att prova att odla den - den kommer definitivt att överraska dig!

AD
Artigo