Ympning av krassilja med dessa 4 vackra 'portionsplantor' är så vackert
2023/11/08

Många föredrar att ympa krassilja eftersom de växer snabbt och blommar lätt, men att välja rätt "portionsplanta" är nyckeln. Olika grundstammar anpassar sig olika till lokalt klimat, och att välja rätt kan göra växterna långlivade och vackra.

Kaktus: Kaktus är ett idealiskt ympningsmaterial, lätt att etablera och enkelt att sköta. Dock, med tiden, efter mognadsfasen, kommer dess tillväxthastighet att sakta ner och vanligtvis börjar åldras efter cirka 15 år, vilket kräver omplantering med nya kaktusar som grundstammar. Ibland kan den fortsätta att blomma även när den åldras, vilket kräver noggrann daglig skötsel.

Bladkaktus: Denna typ av kaktusväxt inom kaktusfamiljen är en bra ympningsval, särskilt de med välutvecklade rötter. Även om den nya stammen kanske inte ser ut som en idealisk grundstam när den växer, har den kraftfulla rötter som kan stödja krassiljan under lång tid och ger den en elegant och unik utstrålning efter ympning.

Drakfrukt: Drakfrukt är också en bra ympningsgrund, med snabb tillväxt och enkel blomning. Men de är inte tåliga mot kyla och måste hållas över tio grader Celsius. I varmare områden kan deras grenar användas som grundstammar för krassiljan, men det är viktigt att notera att deras tillväxtperiod är begränsad.

Klotkaktus: Denna typ av kaktus kan också användas som grundstam, men används mindre frekvent. De passar bäst för odling i södra områden, är inte svåra att sköta men är känsliga för skörhet i rötterna, brist på vatten och näringsbrist.

Sammanfattningsvis rekommenderar jag att välja kaktus eller bladkaktus som grundstammar för krassilja eftersom de är lättillgängliga och passar bättre. Även om det finns andra arter inom kaktusfamiljen att välja på, är deras tillväxt långsam och mindre lämplig för ympning av krassilja. Därför är det mycket viktigt att hitta rätt grundstam!

AD
Artigo