Att beskära fem typer av blommor på vintern ger en kraftigare tillväxt nästa år
2023/03/09

Vintern är här och vissa växter som inte tål kyla flyttas inomhus. När temperaturen sjunker till en viss nivå går de in i viloläge. Många tror att detta inte påverkar växterna mycket, men faktum är att de behöver skötas även under denna period, annars kan det leda till att de vissnar. Förutom att ta hand om dem under viloperioden behöver växterna även beskäras för att blomstra mer kommande år. Här är några situationer då dessa växter behöver beskäras:

Bougainvillea: Vid temperaturer lägre än 12°C behöver överflödiga och täta grenar beskäras för att förbereda för nästa års tillväxt. Måttlig beskärning kan även främja fler blommor under vintern om temperaturen är över 18°C och det finns tillräckligt med ljus.

Krukväxande rosor: Dessa bör flyttas till en varm veranda eftersom de inte tål kyla. Under vintern bör grenarna beskäras till cirka 15-20 cm från roten och endast huvudstammen lämnas kvar.

Hibiskus: Beskär gamla grenar utan blommor och de grenar som redan har blommat för att stimulera tillväxten av nya grenar. Samtidigt, beskär vissnade blommor för att främja luftcirkulation och växtens hälsa.

Dracena i kruka: Beskär för långa eller för tunna grenar och se till att bibehålla en attraktiv form för att undvika gulnande blad.

Jasminblomma: Beskär före vintern och se till att lämna kvar grenar med noder för att passa växtens form, vilket gynnar jasminblommans tillväxt nästa år.

Dessa beskärningsmetoder förbereder växterna under viloperioden för nästa års tillväxt.

AD
Artigo