Bougainvillea beskärning bör vara "hård" för att uppnå fyra punkter för odödlig blomning
2024/02/12

Bougainvillea blommar under alla årstider är egentligen inte så svårt. När alla blommor har vissnat är det dags för beskärning. Om bougainvillean ska fortsätta att blomstra beror det på om din beskärning är korrekt. Här är de rätta beskärningsmetoderna:

Beskärning innebär att du klipper bort svaga grenar och behåller 2-4 starka grenar per blad, ta bort överflödiga delar och korsande grenar, detta gör att växten blir friskare.

Efter sådan beskärning kommer bougainvillean att ha kvar de viktigaste tjocka grenarna, vilket främjar knopptillväxt. Varje tjock gren kommer att få 3-4 nya skott.

De nya skotten kommer snabbt att utveckla vackra blommor, fler skott betyder fler blommor.

Dessa nya skott är näringsrika, eftersom de kommer från de tjocka huvudgrenarna, vilket ger mer näring till blommorna.

För att få bougainvillean att blomstra under alla årstider, särskilt vintertid, är det viktigt att hålla temperaturen över 10℃, helst över 15℃. Tillräckligt med solljus är också avgörande för att hjälpa växten att blomstra.

När det gäller skötsel är rätt gödsling mycket viktigt. Under normalt underhåll, använd en balanserad gödsel med kväve, fosfor och kalium såsom "FlowerPlus1", spädd 1:1000 och används var 10:e dag. Innan blomningen kan du använda hög fosforgödsel som "FlowerPlus2" eller kaliumdihydrogenfosfat för att stimulera blomningen.

Vattentillförseln är också mycket viktig. Efter att ha säkerställt tillräckligt med ljus, temperatur och gödsel, bör du sedan kontrollera bevattningen. Cirka 30 dagar efter gödslingen bör du se blomningseffekterna.

Sammanfattningsvis är detta rätt sätt att ta hand om bougainvillean. Det kan inte garanteras att den blommar under alla årstider, men rätt skötsel kan förbättra dess blomningsfrekvens.

AD
Artigo