Den lilla balkongen är som en blomstermaskin, sprider doft och blommar varje dag
2022/11/12

Typer av små rosor är särskilt lämpliga för odling på små balkonger eller fönsterbrädor. Deras små storlek tar inte upp mycket utrymme och är mycket lämpliga för krukor. Trots sin lilla storlek blommar de frekvent och har många grenar, vilket gör att de blommar under hela året med charmiga blommor.

Dessa små rosor har också förtrollande dofter. Om du jämför Juice-balkongens miniatyrrosor och Tianhe Stardust, ger de var och en ifrån sig en unik doft som får en att bli beroende. För att korrekt sköta om dessa charmiga små rosor kan du:

Ge tillräckligt med solsken så att de kan växa i en ljus miljö. Under sommarens höga temperaturer kan du välja en halvskuggig plats.

Håll lämplig temperatur, bäst mellan 18-24 grader Celsius, för att främja deras hälsosamma tillväxt.

Kontrollera bevattningen och se till att jorden är fuktig men inte genomblöt, särskilt under vintern när vattnet ska minskas. Använd jord som har bra dränering och är rik på organiskt material för att underlätta tillväxten och hälsan hos små rosor.

Använd lämplig blomnäring under vår och sommar för att ge dem nödvändig näring.

Trimma regelbundet för att hålla växterna snygga och främja fler knoppar. Kontrollera regelbundet om växterna är drabbade av sjukdomar eller skadedjur och vidta åtgärder i tid.

Om du märker att grenarna är långa och tunna eller att blommorna är tunga kan du lägga till stöd i rätt tid för att förhindra att de bryts av.

Genom att ta hand om dessa små rosor kommer de att belöna dig med vackra blommor och ge din lilla balkong eller fönsterbräda mer liv och skönhet.

AD
Artigo