Sommar "färgstark" växt, blommar fortfarande friskt även efter en månad utan vattning
2022/10/11

Tyfonrosen är en växt som är perfekt för sommarväxt och är särskilt lämplig för att dekorera balkonger eller små trädgårdar. Den har två olika blomtyper, enkelblommig och dubbelblommig, som ser ut som små trumpetliknande blommor och flera lager av kronblad, vackert och ger en behaglig känsla.

Att sköta om Tyfonrosen är faktiskt ganska enkelt, för det första lagrar den "stor mage" tillräckligt med vatten och näring, så den kan överleva även om du ibland glömmer att vattna eller gödsla den. Denna växt är mycket tålig mot värme och kan hålla sig livlig oavsett hur stark solen är. För att korrekt sköta om Tyfonrosen kan du följa dessa punkter:

Välj en väldränerad jord med bra luftcirkulation, sandig jord är lämplig för att främja växtens tillväxt. Se till att den får tillräckligt med solljus, 6-8 timmar per dag för att stimulera dess hälsosamma tillväxt.

Reglera bevattningen, eftersom denna växt är torktålig behöver den inte vattnas ofta, håll marken lätt fuktig.

Under växtsäsongen kan du använda en utspädd gödsel, men undvik övergödning.

Trimma regelbundet för att främja ny blomning genom att ta bort vissna blommor. Kontrollera regelbundet om det finns skadedjur och agera vid behov.

Plantera gärna tätare för att ge växterna skugga från varandra och minska avdunstning av vatten. Under vintern, se till att hålla det varmt, överväg att flytta inomhus om temperaturen blir för låg.

Dessa enkla riktlinjer kommer att hjälpa dig att lyckas med att vårda Tyfonrosen och få den att blomstra med sina vackra blommor under sommaren.

AD
Artigo