Penningträdet ska inte vattnas med '6 sorters vatten', annars riskerar löv och rötter att ruttna
2023/12/11

Många växtentusiaster älskar pengaträd eftersom de har en stark tillväxt och gröna blad med en glänsande yta, vilket ger ett imponerande och elegant intryck. De är populära inte bara för sin positiva symbolik utan också för deras utmärkta förmåga att rena luften inomhus. Pengaträd är extremt känsliga för överflödigt vatten, så det finns vissa vattenkällor som inte är lämpliga att använda när du vattnar pengaträd för att undvika gula blad eller rotningsproblem. Några av de viktigaste situationerna att tänka på är följande:

Regniga dagar är inte lämpliga för bevattning: Pengaträd är torktåliga växter, så vattna dem måttligt när jorden har torkat upp. Undvik att vattna dem under regniga dagar eftersom den fuktiga luften och jorden kan öka vattenansamlingen, vilket inte gynnar växtens känsliga rotsystem. Vänta på soliga dagar innan du vattnar igen.

Undvik vattning vid höga temperaturer: Särskilt under sommarens höga temperaturer är det inte lämpligt att vattna, eftersom det kan resultera i rotskador. På sommaren är morgonen en lämplig tid för bevattning eftersom det hjälper växten att absorbera vatten och utföra fotosyntes.

Undvik att använda konstgödsel vid vattning: Det rekommenderas inte att tillsätta näringslösningar vid bevattning eftersom pengaträdets fina rötter är känsliga och för mycket vatten och näring kan orsaka problem med rotsystemet. Överdriven gödsling och vattning bör undvikas för att inte främja överdriven tillväxt.

Undvik att använda spillvatten: Undvik att använda spillvatten som diskvatten eller vatten från ris- och grönsakstvätt för bevattning. Använd endast kranvatten men låt det stå en stund innan användning för att ta bort eventuella skadliga ämnen.

Undvik att “halvvattna”: När du vattnar bör du se till att det finns tillräckligt med vatten för att undvika att endast ytan vattnas medan rötterna undertill saknar vatten. Detta kan leda till gula blad och lövfall.

Undvik att låta vatten stå i botten av krukan: Det är inte rekommenderat att låta för mycket vatten stå kvar i krukans botten eftersom växtens fina rötter behöver lagom fuktighet och undvikande av frekventa perioder av torka och blöta för att förhindra bladfall eller rotröta.

Dessa sex punkter är viktiga att tänka på när du vattnar pengaträd. Genom att följa dessa riktlinjer bör du kunna hantera deras tillväxt utan problem med lämpliga vattenkällor.

AD
Artigo