Den 'Fejkade pionblomman' blommar som en liten blomkorg när den odlas i kruka, medan den på marken blommar i stora områden
2023/01/09

Blomman Ranunkel, även känd som ranunkel eller jungfrulin, är en lättskött växt. Trots att dess blommor är relativt små, gör dess charmiga form och mjuka färger att man blir alltmer fascinerad av den. Den passar bra att odla i krukor och kan också planteras direkt i marken, särskilt när flera växter planteras tillsammans och skapar en drömlik och charmig blomningsscen.

Här är några tips för att korrekt sköta om blomman Ranunkel:

Ljus och temperatur: Ranunkel trivs i rikligt med solsken, men under heta sommardagar bör man undvika överexponering. Den bästa tillväxttemperaturen för den ligger mellan 15°C och 20°C och bör inte vara för hög eller låg.

Bevattning: Håll jorden fuktig men undvik att den blir för blöt för att förhindra röta i lökarna. Under tillväxtperioden bör du vattna en gång i veckan, se till att jorden dränerar väl och undvik att vattnet stannar kring rötterna.

Jord och gödsel: Använd väl dränerande jord rik på organiskt material och överväg att förbättra jorden med lövkompost eller mogen gödsel för att förbättra jordstrukturen. Månadlig gödsling med flytande gödsel kan hjälpa till att främja Ranunkelns hälsosamma tillväxt.

Fuktighet och skugga: Vid torrt väder kan det vara bra att använda fukthållande åtgärder, som att täcka jorden med en fuktig täckning eller täcka den med fuktigt strå. På samma sätt är det viktigt att tillhandahålla tillräckligt med skugga för att minska på plantans stress i starkt solljus.

Beskärning: Efter att blommorna på Ranunkeln har vissnat kan de bli torra och gulna. Det är bra att då och då beskära bort dessa för att försköna växten och stimulera ny tillväxt.

Skadedjur och sjukdomar: Det är viktigt att regelbundet inspektera växten för att upptäcka eventuella skadedjur eller sjukdomar. Vanliga problem inkluderar fläckar eller gulfärgning på bladen. Använd lämpliga insektsmedel eller ogräsmedel vid behov.

Höst-vinterdvala: Under hösten går Ranunkeln in i en viloperiod med minskad tillväxt. Under denna tid, minska vattningen och se till att jorden är lätt fuktig. Samtidigt, se till att lökarna vilar och mognar i en lämplig sval miljö.

AD
Artigo